GönderenKonu: AYETLERDEN - 4  (Okunma sayısı 778 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN - 4
Tarih : 30-05-2013 Saat : 23:20

AYETLERDEN - 4

"Günesin zevalinden (ögle vaktinde bati´yakaymasindan) gecenin karanligina kadar (belli vakitlerde) namazi kil. Bir de sabah namazini kil. Cünkü sabah namazi sahitlidir. Gecenin bir kisminda da uyanarak sana mahsus fazla bir olmak üzere teheccüd namazi kil ki, Rabbin seni Makam- i Mahmud´a ulastirsin." (Isra, 17/78-79)

"(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunani oku, namazi da disdogru kil. Cünkü namaz, insani hayasizliktan ve kötülükten alikor. Allah´i anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah yaptiklarimizi biliyor." (Ankebut, 29/45)

Rasül-i Ekrem Efendimiz: "Bir Müslüman, farz namazin vakti geldiginde güzelce abdest alir, husü icinde ve rüküunu da tam yaparak namazini kilarsa, büyük günah islemedikce, bu namaz önceki günahlarina keffäret olur. Bu her zaman böyledir." (Mülim, "Tahäret",7)

Peygamberimiz (a.s.) "Insanlar ezan okumanin ve ilk safta yer almanin sevabini bilselerdi, ön safta durulabilmek icin kura cekmekten baska yol bulamazlardi. Namazi ilk vaktinde kilmanin sevabini bilselerdi bunun icin yarisirlardi. Yatsi namazi ile sabah namazinin faziletini bilselerdi, emekleyerek de olsa bu namazlari cemaale kilmaya gelirlerdi." (Müslim, "Salat", 129; Buhari, "Ezan",9, 32)

Rasül-i Ekrem (a.s.): "Kildigin namazi, en son namazinmis gibi, bir daha namaz kilma firsati bulamayacak bir kisinin kildigi namaz gibi kil." (Ibn Mace, "Zühd", 15)

Peygamber (a.s.) söyle buyurmustur: "Kim güzelce abdest alir da gaflet etmeden (namazda olmanin uyanikligi icersinde) iki rekät namaz kilacak olursa, gecmis günahlari af olunur." (Ahmed b. Hnebel, age., IV, 117; V, 194)

"Andolsun, Sebe`halki icin kendi yurtlarinda bir ibret vardir: Biri sagda biri solda iki bahce bulunuyordu. Onlara söyle denilmisti: "Rabbimizin rizkindan yiyin ve O´na sükredin. Beldeniz güzel bir belde, Rabbiniz de cok bagislayici bir Rabdir." (Sebe´, 34/15)

De ki: "Süphesiz, Rabbim rizki kullarindan diledigine bol bol verir ve (diledigine) kisar. Allah yolunda her ne harcarsaniz, Allah onun yerine baskasini verir. O, rizik verenlerin en hayirlisidir." (Sebe´, 34/39)

"Rüzgarlari, yagmurun müjdecileri olarak göndermesi, Allah´in (varlik ve kudretinin) delillerindendir. O, bunu, size rahmetinden tattirmak, emriyle gemilerin yol almasi, O´nun lutfundan rizkinizi aramaniz ve sükretmeniz icin yapar." (Rüm, 30/46)

"Siz, Allah´i birakarak ancak putlara tapiyorsunuz ve yalan uyduruyorsunuz. Allah´i birakarak taptiklarinizin size hicbir rizik vermeye gücleri yetmez. Öyle ise rizki Allah´in katinda arayin. O´na kulluk edin ve O´na sükredin. Siz yalniz O´na döndürüleceksiniz." (Ankebüt, 29/17)

"Hani inkar edenler kalplerine taassubu, cahiliye taassubunu yerlestirmislerdi. Allah ise, Peygamberine ve insanlara huzur ve güvenini indirmis ve onlarin takva (Allah´a karsi gelmekten sakinma) sözünü tutmalarini saglamisti. Zaten onlar buna layik ve ehil idiler. Allah her seyi hakkiyla bilmektedir." (Fetih, (48/26)

"Allah´a karsi gelmekten sakinanlara (takva sahiplerine) va´dolunan cennetin durumu sudur: Onun icinden irmaklar akar, yemisleri ve gölgeleri devamlidir. Iste bu, Allah´a karsi gelmekten sakinanlarin sonudur. Inkar edenlerin sonu ise atestir." (Ra´d, 13/35)

Müslüman Müslümanin kardesidir. Ona zülmetmez, onu düsmanina teslim etmez. Kim (Mü´min) kardesinin bir ihtiyacini giderirse, Allah da onun bir ihtiyacini giderir. Kim Müslümanin bir sikintidan kurtarirsa, bu sebeple Allah da onu kiyamet günü sikintilarinin birinden kurtarir. Kim bir müslümana kusurunu ögretirse, Allah da kiyamet günü onun bir kusurunu örter. (Buhari, "Mezälim", 3; Müslim, "Birr", 58)

"Ey iman edenler! Siz bas basa gizlice konustugunuz zaman, günah, düsmanlik ve peygambere isyani konusmayin. Iyilik ve takvayi konusun ve huzuruna toplanacaginiz Allah´a karsi gelmekten sakinin." (Mücadele, 58/9)

"Hic biriniz kendisi icin istedigini (Mü`min kardesi icinde istemedikce, (gercek) iman etmis olamaz." (Buhari, "Iman", 7; Müslim, "Iman", 71)

"Iman etmedikce cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikce de (gercek anlamda) iman etmis olamazsiniz." (Müslim, "Iman", 93)

"Birbirinize bugz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka cevirmeyin. Ey Allah´in kullari, kardes olun. Bir Müslüman´a üc günden fazla (din) kardesi ile dargin durmasi helal olmaz." (Buhari, "Edeb", 57,62)

"Mümin kardesinle münakasa etme, onun hosuna gitmeyecek sakalar yapma ve ona yerine getiremeyecegin bir söz verme." (Tirmizi, "Birr", 58)

"Istanbul elbette fetholunacaktir. Onu fetheden kumandan en güzel kumandandir. Onu fetheden asker ne güzel askerdir." (Ahmed b. Hambel, Müsned, IV, 335)

"Iman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar icin bir sevgi kilacaktir." (Meryem, 19/96)

"Allah´im! Senden seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine ulastiran ameli yapmayi isterim..." (Tirmizi, "Deavät", 73)

"Hani siz birbirinizin düsmanlari idiniz de O (c.c.) kalplerinizi isindirip birlestirmisti. Iste Onun bu nimeti sayesinde din kardesleri olmustunuz." (Äl-i Imrän, 3/103)


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN - 4
Tarih : 30-05-2013 Saat : 23:28