GönderenKonu: AYETLERDEN  (Okunma sayısı 679 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN
Tarih : 26-04-2013 Saat : 15:08

 

 

"Mümin kisinin, giyabinda kardesine yaptigi duä kabul olunur. Onun basi ucunda görevli bir melek vardir. Kardesine hayirli duä ettigi her seferinde onunla görevli olan melek "Ämin ve sana da o kadari (verilsin) der" buyurmustur.                                                                                                                                          

(Müslim," Zikir" "Duä ve "Tevbe")

 

Rasulullah (s.a.s) söyle buyurmustur: "Duä ibadettir." Sonra mü´min süresi 60. ayetini okudu: "Ama rabbimiz buyuruyor ki: "Bana duä edin, duänizi kabul edeyim. taslayarak cekinenler, asagilik bir halde Cehenneme gireceklerdir"

(Tirmizi, "Deavat", 1,H.No:.3372)

 

Peygamber (s.a.s) söyle buyurmustur: "Duä ibadetin iligi beyni ve özüdür."

(Tirmizi; "Deavet",1=H.No:.3371)

 

Resulullah (s.a.s) söyle buyurdu: "Kim Allah´tan istemezse Allah ona gazap eder."

Tirmizi, "Deavat",1,H.No:.3373)

 

"Ey iman edenler! Allahá karsi gelmekten sakinin ve dogru söz söyleyin ki, Allah sizin islerinizi düzetlsin ve günahlarinizi bagislasin. Kim Allahá ve Resulune itaat ederse, muhakkak büyük bir basariya ulasmistir."

Ahzab,33/70-71)

 

"Hatirlayin ki Allah Äd kevminden sonra, sizi onlarin yerine getirdi ve sizi yeryüzünde yerlestirdi. Yerin ovalarinda köskler kuruyor, daglari oyup evler yapiyorsunuz. Artik Allahín nimetlerini anin da yeryüzünde bozgunculuk yaparak karisiklik cikarmayin."

(A´raf, 7/74)

 

"Bir de, tehdit ederek Allahín yolundan O´na iman edenleri cevirmek, Allahín yolunu egri ve celiskili göstermek üzere her yol üstüne oturmayin. Hatirlayin ki, siz az (ve gücsüz) idiniz de o sizi cogaltti. Bakin, bozguncularin sonu nasil oldu!?

(A´raf, 7/86)

 

"...Kim, bir insani, bir can karsiligi veya yeryüzünde bir bozgunculuk cikarmak karsiligi olmaksizin öldürürse, o sanki bütün insanlari öldürmüstür. Her kim de birini (hayatini kurtararak) yasatirsa sanki bütün insanlari yasatmistir."

(Mäide, 5/32)

 

Peygamber (s.a.s) söyle buyurmustur: "Allahá duädan daha üstün bir sey yoktur."

(Tirmizi, "Deavat", 1 =H. No:.3370)

 

"Bunlara. "Yeryüzünde fesat cikarmayin" denildiginde, "Biz ancak islah edicileriz!" derler. Iyi bilin ki, onlar bozguncularin ta kendileridir. Fakat farkinda degillerdir."

(Bakara,2/11-12)

 

 

 

 

 

 

 


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN
Tarih : 27-04-2013 Saat : 23:03