GönderenKonu: ÖZLÜ SÖZLER  (Okunma sayısı 810 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
ÖZLÜ SÖZLER
Tarih : 26-08-2013 Saat : 01:15


ÖZLÜ SÖZLER

Harekete birlik olmasza, fikirde birlik faydasizdir. (Muhammed Ikbal)

Ey ademoglu! Sen bil ki; kendinden gafil olur hazirlanmazsan baskasi senin yerine hazirlanmaz. Mutlaka Allah´in huzuruna cikacaksin kendini hazirla kendi islerini baskasina havale etme. (Hz. Osman (r.a.)

Ey ademoglu! Bilmis ol ki; ruhunu almala vazifeli olan melek seni birakmaz ecelin geldiginde seni birakipta baskasina gitmez. Sanki birakipta sana gelecekmis gibi ölüme hazir ol. Gafil olma cünkü sen unutulmus degilsin. (Hz. Osman (r.a)

Namus ve serefinizi koruyun ki Allah da sizin namus ve serefinizi korusun. Yiyeceklerinizin helal ve temiz olmasina dikkat edin. (Hz.Osman (r.a.)

Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, icinde insan yok. (Mevlana)

Yoksulun ciplak vucudunu örtmeye calis ki Allah da senin günahlarini örtsün. (Sadi Sirazi)

Bütün islerin Allah´in emri ile oldugunu bildigi halde elden kacirdigi icin üzülene hayret ederim. Zamani kiyaslamayan kaderleri taniyamaz; gelecek günlerin neler vaadettigini de bilemez (Hz. Osman (r.a.)

Hicbir seye ihtiyacimiz yok. Yalniz bir seye vardir; caliskan olmak (Atatürk)

Ey insanlar! Kumar aletlerden sakininiz. Kimsenin görmedigi, vakit olmadigi islerinizde Allah´a muhalefetten sakininiz. Cennet mutlulugunu bilerek istirahat edene ve Allah´i bildigi halde baskasini zikredene hayret ederim.(Hz. Osman (r.a)

Sen insana ulasmadan Allah´i nasil ariyorsun? (Muhammed Ikbal)

Kul gözleri gördügü halde Allah´in kendisini ämä olarak hasretmesinden korksun. Hikmetten anlayana manali bir söz kafidir. Ma´nen sagir olanlar zaten Hakk´i duyamaz (Hz. Osman (r.a.)

Ey insanlar! Allah´a muhafeletten sakininiz. Cünkü Allah´a muhalefetten sakinmak bir ganimettir. En akilli insan kendisini hesaba ceken, kendini iyi idare eden, ölümden sonrasi icin iyi amel yapan ve kabrin karanligi icin Allah´in nurundan faydalanandir. (Hz.Osman (r.a.)

Inci deniz dibinde; cercöp cikmis sahile. (Muhammed Ikbal)

Kadinlara hürmet et. Düsün ki, kadinlik insanligin anasidir. (Prof. Ali Fuat Basgil)

Ölüm gelmeden önce amel islemeye bak. Kabrinde yaslanacagin bir sey hazirlamalisin. Öncelikle itikadini düzeltmelisin. Sonra dini yönden zaruri bilgileri ögrenmelisin. Fikih kitaplarinin acikladigi seyleri bilmeli ve amel etmelisin (Imam Rabbani)

Ibadete yönelme vakti gencliktir. Akilli olan vakti kacirmaz, firsati ganimet bilir. Zira is önemlidir. Insan yaslilik zamanina kalmayabilir. (Imam Rabbani)

Dünya nedir, bilir misin? Kadin, cocuk, mal, makam, reislik, oyun, oyuncak, lüzumsuz islerle ugrasmak bütün bu sayilanlardan hangisi seni alip Allah´tan baska seylerle oyalayip perdelerse, o dünyaya dahildir.(Imam Rabbani)

Sen anilmasi güzel olan bir söz ol. Cünkü insan kendi hakkinda söylenilen güzel sözleden ibarettir. (Mevlana)

Söhret hissiyle elde edilen ilim, Farsi tasi gibidir. Kendisine temas eden bakir ve demir, altin olur; ama o yine tas olarak kalir." (Imam Rabbani)

Yesillerden, ciceklerden meydana gelen bahce gecici, fakat akillarindan meydana gelen gül bahcesi hep yesil ve güzeldir. (Mevlana)

Hayal hayal oldu karsimda daglar, esinden ayrilan ah ceker aglar, dökülmüs yapraklar bozulmus baglar, bülbülün kondugu dallar perisan. (Karacaoglan)

Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, Toprak, eger ugrunda ölen varsa vatandir. (Mithat Cemal Kuntay)

Mecliste äerif ol kalemi dinle, El iki söylerse sen birini söyle, Elinden geldikce iyilik eyle, Hatira dokunup kirici olma. (Karacaoglan)