GönderenKonu: DUALAR  (Okunma sayısı 967 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
DUALAR
Tarih : 08-05-2015 Saat : 17:15


DUALAR

"Allah´im! Bize imani sevdir, kalplerinmizi imanla süsle. Bize küfrü, itaatsizligi ve isyani sevdirme, kerih göster, bizi dogru yolu bulunanlardan eyle.

"Ödül ve ceza gününün tek häkimi. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk eder ve yalniz senden yardim dileriz.

"Bizi dosdogru yola ilet; nimetine erdikdiklerinin yoluna; gazaba ugramislarin yoluna da dogrudan sapmislarin yoluna da degil!"

"Ey Rabbimiz! Bizi sana teslim olanlardan eyle, soyumuzdan da sana teslim olacak bir ümmet cikar. Bize ibadet usullerimizi göster, tövbeleri kabul eden, merhameti bol olan yalniz sensin."

"Ey Rabbimiz! Bize bu dünyada da iyilik ver, öteki dünyada da iyilik ver; bizi cehennem azabindan koru."

"Rabbimiz! Bizi sabirla donat, bize sebat ver ve inkärci topluluga karsi bize yardim et!"

"Rabbimiz! Bizi dogru yola eristirdikten sonra kalplerimizi saptirma, bize tarafindan bir rahmet bagisla. Hic kusku yok, lütfu bol olan yalniz sensin."

"Ey mülkün gercek sahibi olan Allah´im! Mülkü diledigine verirsin, dilediginden cekip alirsin. Diledigini yüceltirsin, diledigini de alcaltirsin. Her türlü iyilik senin elindedir. Hic kusku yok sen her seye kädirsin."

"Rabbim! Bana tarafindan temiz bir nesil ihsan eyle! Kuskusuz sen duayi isitmektesin."

"Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanlari namazi devamli kilanlardan eyle; Rabbimiz, duami kabul et!"

"Rabbimiz! Günahlarimizdan ve isimizdeki asiriliklardan ötürü bizi bagisla, sebatimizi artir, käfir topluluga karsi bize yardim et!"

"Onlar ayakta dururken, otururken, yatarken hep Allah´i anarlar; göklerin ve yerin yaratilisini düsünürler: "Rabbimiz! Sen bunu bos yere yaratmadin, seni tenzih ve takdis ederiz. Bizi cehennem azabindan koru!"

"Rabbimiz! Dogrusu biz ´Rabbimize inanin!" diyerek, imana cagiran bir davetciyi isitip iman ettik. Rabbimiz! Günahlarimizi bagisla, kötülüklerimizi sil ve bize iyilerin ölümünü nasip et."

"Rabbimiz! Peygamberlerin araciligiyla bize vaad ettiklerini ver bize; kiyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden caymazsin.

"Allah´im! Ey Rabbimiz! Bize gökten öyle bir sofra indir ki, ilk gelenimizden son gelenimize kadar bizler icin bir bayram ziyafeti ve senden bir isaret olsun. Bizi riziklandir, sen rizik verenlerin en hayirlisisin."

"Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eger bizi bagislamaz, bize acimazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!"

"Ey Rabbimiz! Beni ve kardesimi bagisla, bizi rahmetine garkeyle! Sen merhametlilerin en merhametlisisin."

"Ey Rabbim! Ben, senden hakkinda bilgi sahibi olmadigim bir seyi istemekten yine sana siginirim. Eger beni bagislamaz ve esirgemezsen, kaybedenlerden olurum!"

"Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada da ahirette de beni yönetip himaye eden sensin. Müslüman olarak canimi al ve beni iyi kullarin arasina kat!"

"Rabbimiz! Süphesiz ki sen gizledigimizi de acikladigimizi da bilirsin. Yerde ve gökte hic bir sey Allah´a gizli kalmaz."

"(Rabbim) Arkadan gelecekler icinde iyilikle anilmayi bana nasip eyle!"

"(Rabbim) Beni, naim cennetine girenlerden eyle!"

"(Rabbim) Insanlarin diriltilecegi gün ve Allah´a temiz bir kalple gelenler disinda malin da cocuklarin da fayda vermeyecegi gün beni mahcup etme!"

"Ey Rabbim!" Gerek bana gerekse anne babama verdigin nimete sükretmeye ve hosmut olacagin iyi isler yapmaya beni muvaffak kil. Rahmetinle beni iyi kullarinin arasina kat!"

"Ey Rabbimiz! Sen, rahmetin ve ilminle her seyi kusattin. Tövbe edenleri ve yolundan gidenleri bagisla, onlari cehennem azabindan koru!"

"Rabbimiz! Sadece sana dayanip güvendik, sana yöneldik; dönüs de ancak sanadir."

"Rabbimiz! Nurumuzu arttir eksiltme ve bizi bagisla. Süphesiz senin her seye gücün yeter."

"Rabbimiz! Bizi, inkäar edenler icin bir sinama konusu yapma. Bizi bagisla ey Rabbimiz! Cünkü kudret ve hikmet sahibi olan sensin."

"Rabbim! Bana ve anne babama lutfettigin nimete sükretmeye, razi olacagin isleri yapmaya beni muvaffak kil. Benden gelecek nesli hayirli eyle, pismanlikla dönüp senin kapina basvurmaktayim ve ben süphesiz sana boyun egenlerdenim!"

"Ey Rabbim", "Bizi ve bizden önceki iman etmis kardeslerimizi bagisla; kalplerimizde iman edenlere karsi kötü bir düsünce ve duyguya yer birakma. Rabbimiz! Kuskusuz sen cok sefkatlisin, cok merhametlisin."

"Rabbim! Beni, annemi babami, inanmis olarak evime girenleri, mümin erkekleri ve mümin kadinlari bagisla, zalimleri ise daima helak et."

"Ey Allah´im! Ey Rabbimiz! Bizi dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik güzellik ve nimet ver ve bizi ates azabindan koru."

"Allah´im! Senden düzgün bir yasanti, temiz bir ölüm ve rezil rüsva olmadan sana dönebilmeyi istiyorum."

"Allah´im! Senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginligi istiyorum."

"Allah´im! Beni bagisla, bana hidayet nasip eyle, bana rizik ver, beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et."

"Allah´im! Bana verdigin rizik konusunda beni kaanat sahibi yap ve o rizkimi bereketli kil. Zayi olan her nimetin daha hayirlisini bana ihsan eyle."

"Allah´im! Bana dogru olani ilham et ve beni nefsimin serrinden koru."

"Allah´im! Bizi bagisla, bizi merhamet eyle, (ibadetlerimizi, hayir ve hasenatimizi) kabul eyle, bizi cennete koy, bizi cehennemden uzak eyle, bütün islerimizi islah eyle."

"Allah´im! Yaratilisimi güzellestirdigin gibi, ahlakimi da güzellestir."

"Allah´im! Kötü ahlaktan, nefsäni arzulardan, kötü islerden ve ayip seylerden beni uzaklastir."

"Allah´im! Nefsime takvasini ver ve nefsimi (her türlü kötü seylerden) temizle, sen temizleyenlerin en hayirlisisin. Sen nefsimin dostu ve mevlasisin."

"Allah´im! Bütün islerimin sonucunu güzel eyle, beni dünyada retil olmaktan ve ahiret azabindan koru."

"Allah´im! Senden hayirli olan isleri yapmayi, aklin ve dinin cirkin gördügü seyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum."

"Allah´im! Seni zikretmek, nimetlerine sükretmek ve sana en güzel bicimde ibadet etmek konusunda bana yardim eyle."

"Allah´im! Bana ögrettigin seyleri hakkimda faydali eyle, bana fayda verecek seyleri ögret, beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir."

"Allah´im! Bana ögrettigin ilim ile beni faydalandir, bana fayda verecek ilmi bana ögret ve benim ilmimi artir. Her häl üzere Allah´a hamd olsun. Cehennem ehlinin hälinden Allah´a siginirim."

"Allah´im! Rahmetinin gereklerini, magfiretinin sürekliligini, her türlü her türlü günahtan uzak ve salim olmayi, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardiminla cehennem atesinden kurtulmayi istiyorum."

"Allah´im! Helal olan nimetlerinle yetinmemi, haramlardan müstagni olmami ihsan eyle, fazli kereminle beni senden baskasina muhtac eyleme."

"Allah´im! Günahlarimizi, yaptigimiz haksizliklari, sacmaliklarimizi, bilerek ve ciddi olarak yaptiklarimizi bagisla, bunlarin hepsi bizde mevcuttur."

"Allah´im! Senden iman icinde saglik, güzel ahlak icinde iman pesinden rahmet, afiyet, magfiret ve riza gelen bir kurulus istiyorum."

"Allah´im! Ayakta iken beni Islam ile koru, otururken beni Islam ile koru, uyurken beni Islam ile koru, hakkimda hicbir düsman ve hasetcinin istegini yerine getirme."

"Allah´im! Perceminden tuttugun seylerin serrinden sana siginirim. Her türlü hayri senden isterim ki bütün hayirlar senin elindedir."

"Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanlari namazi devamli kilanlardan eyle. Rabbimiz, duami kabul eyle."

"Rabbimiz! Hesap kurulacagi gün beni anami babami ve müminleri bagisla!"

"Rabbim! Onlar (anneve babam) nasil kücüklükte beni sefkatle egitip yetistirdilerse simdi sen de onlara merhamet göster."

"Rabbim! Girilecek yere dogrulukla girmemi, cikilacak yerden de dogrulukla cikmami sagla, bana tarafindan yardimci bir güc ver!"

"Rabbimiz! Bize katindan rahmet gönder ve bize icinde bulundugumuz durumdan bir cikis yolu göster!"

"Rabbim! Bana hikmet ver ve beni iyiler arasina kat."


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:DUALAR
Tarih : 30-05-2015 Saat : 18:02

"Rabbim! Bana tarafindan temiz bir nesil ihsan eyle! Kuskusuz sen duayi isitmektesin."

"Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanlari namazi devamli kilanlardan eyle; Rabbimiz, duami kabul et!"

"Rabbim! Bana tarafindan temiz bir nesil ihsan eyle! Kuskusuz sen duayi isitmektesin."

"Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanlari namazi devamli kilanlardan eyle; Rabbimiz, duami kabul et!"