GönderenKonu: AYETLERDEN - 11  (Okunma sayısı 753 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN - 11
Tarih : 20-01-2014 Saat : 20:22


 

AYETLERDEN - 11

"Allahim´im, ey insanlarin Rabbi! Sikintiyi gider, sifa ver. Sifayi veren ancak sensin. Senin verecegin sifadan baska sifa yoktur. Öyle bir sifa ver ki, hastalik nedir birakmasin." (Buhari, "Tib" 38; Müslim, "Selam", 46; Ebü Davüd, "Tib", 17; Tirmizi, "Cenäiz", 4)

"... Gercekten biz insana katimizdan bir rahmet tattirdigimizda ona sevinir; ama elleriyle yaptiklari isler yüzünden onlara bir kötülük dokunursa, o zaman da insan pek nankördür." (Sürä, 42/48)

"Iman edip hicret edenlerin ve Allah yolunda mallariyla, canlariyla cihat eden kimselerin mertebeleri, Allah katinda daha üstündür. Iste onlar, basariya erenlerin ta kendileridir." (Tevbe, 9/20)

"Mü´minin baska hic kimsede bulunmayan ilginc bir hali vardir; O´nun her isi hayirdir. Eger bir genislige (nimete) kavusursa sükreder ve bu onun icin bir hayir olur. Eger bir darliga (musibete) ugrarsa sabreder ve bu da onun icin bir hayir olur." (Müslim, "Zühd", 64; Därimi, "Rikäk", 61)

"Kim Allah´a ve Peygamber´a itaat ederse, iste onlar, Allah´in kendilerine nimet verdigi peygamberle, (özü sözü bir olan) siddiklarla, sehitlerle ve iyi isler yapanlarla birliktedirler. Ne güzel arkadastir onlar." (Nisa, 4/69)

"Rabbinin, fil sahiplerine ne yaptigini görmedin mi? Onlarin tuzaklarini bosa cikarmadi mi? Üzerlerine balciktan pisirilmis taslar atan sürü sürü kuslar gönderdi. Nihayet onlari yenilmis ekin yapraklari haline getirdi." (Fil, 105/1-5)

Ey iman edenler! Allah´a itaat edin. Peygamber´e itaat edin ve sizden olan ulu´l- emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlasmazliga düstügünüz takdirde, Allah´a ve ahiret gününe gercekten inaniyorsaniz, onu Allah ve sonuc bakimindan da daha güzeldir. (Nisa, 4/59)

"(Ey insanlar!) Sizin yaratilmaniz ve öldükten sonra tekrar diriltilmeniz, ancak bir tek insani yaratmak ve diriltmek gibidir. Süphesiz Allah hakkiyla isitendir, hakkiyla görendir." (Lokman, 31/28)

"Elif Läm Mim. Bu (Kur´an), kendisinde hicbir süphe bulunmayan bir Kitap´tir, Allah´a karsi gelmekten sakinanlar icin de dogru yolu gösteren bir rehberdir." (Bakara, 2/1-2)

"Bu, kendisinde süphe olmayan kitaptir. Allahá karsi gelmekten sakinanlar icin yol göstericidir. Onlar gaybe inanirlar, namazi dosdogru kilarlar, kendisine rizik olarak verdigimizden de Allah yolunda harcarlar. Onlar sana indirilenlere de senden önce indirilenlere de inanirlar. Iste onlar Rab´lerinden (gelen) bir dogru yol üzeredirler ve kurtulusa erenler de iste onlardir." (Bakara 2/2-5)

"Ey iman edenler! Kazandiklarinizin iyilerinden ve yerden sizin icin cikardiklarimizdan Allah yolunda harcayin. Kendinizin göz yummadan alicisi olmayacaginiz bayagi seyleri vermeye kalkismayin ve bilin ki Allah, her bakimdan zengindir, övülmeye layiktir." (Bakara, 2/267)

"...Isledigim günahlarin serrinden sana siginirim. Bana lütfettigin, ni´metlerini itiräf ederim, günahimi da itiraf ederim. Beni affet cünkü günahlari ancak Sen affedersin." (Buhäri, "Deavät", 2, 15)

"Ey Kitap ehli! Micin hakki batilla karistiriyor ve bile bile gercegi gizliyorsunuz?" (Äl-i Imrän, 3/71)

"Allah´im! Dinimi güzelce yasat ki, o benim güvencemdir. Dünyami düzelt ki, o benim gecim kaynagimdir. Ahiretimi hazirla ki, o benim son duragimdir. Hayatimda her türlü hayri ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü serlerden muhafaza eyle." (Müslim, "Zikir", 71)

"Her canli ölümü tadacaktir. Ancak kiyamet günü yaptiklarinizin karsiligi size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklastirilip cennete sokulursa, gercekten kurtulusa ermistir. Dünya hayati, aldatici metadan baska bir sey degildir." (Äl-i Imrän, 3/185)

"Mümin erkeklere söyle; gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini, iffetlerini korusunlar. Bu davranis onlar icin daha nezihtir. Süphesiz Allah onlarin yaptiklarindan hakkiyla haberdardir. Mümin kadinlara da söyle; gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini, iffetlerini korusunlar..." (Nur, 24/30-31)

"Iste sana da, tarafimizdan bir ruh (olarak kalplere hayat veren Kur´an´i) vahyettik. Oysa sen, Kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarimizdan diledigimizi, kendisiyle dogru yola eristirecegimiz bir nur haline getirdik. Süphesiz ki sen dogru bir yola; göklerdeki ve yerdeki her seyin sahibi olan Allah´in yoluna iletirsin." (Surä, 42/52-53)

"Allah´in kendilerine lutfundan verdigi nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri icin hayirli oldugunu sanmasinlar. Hayir! O kendileri icin bir serdir. Cimrilik ettikleri sey kiyamet gününde boyunlarina dolanacaklardir..." (Äl-i Imran, 3/180)

"Kim dogru yolu bulmussa, ancak kendisi icin bulmustur; kim de sapitmissa kendi aleyhine sapitmistir. Hicbir günahkär, baska bir günahkärin günah yükünü yüklenmez..." (Isra, 17/15)

"Elif Lam Rä. Bu (Kur´an), sonsuz hikmet sahibi ve her seyden haberdar olan Allah tarafindan bütün yönleriyle ayetleri mükemmel hale getirilmis, sonra da ayrintili bir sekilde aciklanmis bir Kitap´tir." (Hud, 11/1)

"Insanoglu, kiyamet gününde; gencligini nerede ve ne suretle harcadigindan, yaptigi isleri ne maksatla yaptigindan, malini nerede ve nasil kazandigindan, nerelere sarf ettiginden, vucudunu ve sihhatini nerede ve ne surette yiprattigindan sorguya cekilmedikce yerinden ayrilmaz." (Tirmizi, "Kiyamet", 1)

"Eger Allah, insanlari kazandiklari yüzünden hemen cezalandiracak olsaydi, yerkürenin sirtinda hicbir canli birakmazdi. Ne var ki, onlari belirli bir süreye kadar erteliyor. Nihayet süreleri gelince, (gerekeni yapar). Cünkü Allah, kullarini hakkiyla görmektedir." (Fatir, 35/45)

"Yaratan Rabbinin adiyla okui! O, insani "alak" dan (rahimduvarina yapisan asilanmis yumurtadan, embriyodan) yaratti. Oku! Senin Rabbin en cömert olandir. O, kalemle yazmayi ögretendir, insana bilmedigini ögretendir." (Alak, 96/1-5)

"Andolsun, mallariniz ve canlariniz konusunda imtihana cekileceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah´a ortak kosanlardan üzücü bircok söz isiteceksiniz. Eger sabreder ve Allah´a karsi gelmekten sakinirsaniz bilin ki, bunlar (yapmaya deger) azmi gerektiren islerdendir." (Äl-i Imran, 3/186)

"Allah, sözlerin en güzelini; (yani äyetleri güzellikle) birbirine benzeyen, (hüküm ve ögütleri) tekrarlanan bir kitap olarak (Kur´an´i) indirmistir. Rab´lerinden korkanlarin tenleri onun etkisiyle ürperir. Ardindan tenleri ve kalpleri Allah´in zikrine karsi yumusar..." (Zümer, 39/23)

"Allah´im! Bana ögrettigin ilim ile bei faydalandir, bana fayda verecek ilmi ögret ve benim ilmimi artir. Her häl üzere Allah´a hamd olsun. Cehennem ehlinin halinden Allahá siginirim." (Tirmizi, "Deavät", 129)

"Elif Lam Rä. (Bu Kur´an), Rab´lerinin izniyle insanlari karanliklardan aydinliga, mutlak güc sahibi ve cokca övülen Allah´in dogru yoluna götürmen icin sana indirdigimiz bir Kitap´tir." (Ibrahim, 14/1)

"Iffetli ve (haklarinda uydurulan kötülüklerden) habersiz mü´min kadinlara zina isnat edenler, gercekten dünya ve ahirette lanetlenmislerdir. Islemis olduklari günahtan dolayi dillerinin, ellerinin ve ayaklarinin kendi aleyhlerine sehitlik edecekleri günde onlara cok büyük bir azap vardir." (Nur, 24/23-24

"Beyinsizlikleri yüzünden bilgisizce cocuklarini öldürenler, Allah´in kendilerine verdigi rizki -Allah´a iftira ederek- haram sayanlar, mutlaka ziyan etmislerdir. Gercekten onlar sapmislardir. Dogru yolu bulmus da degillerdir." (En´am, 6/140)

"Allah´in yardimi ve fetih (Mekke fethi) geldiginde ve insanlarin bölük bölük Allah´in dinine girdigini gördügünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O´ tövbeleri cok kabul edendir." (Nasr, 110/1-3)