GönderenKonu: AYETLERDEN - 10  (Okunma sayısı 740 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN - 10
Tarih : 02-12-2013 Saat : 20:36


AYETLERDEN - 10

"Ey insanlar! Rabbinize karsi gelmekten sakinin. Hicbir babanin cocuguna hicbir yarar saglayamayacagi, hicbir cocugun da babasina hicbir yarar saglayamayacigi günden korkun! Süphesiz Allah´in va´di gercektir. Sakin dünya hayati sizi aldatmasin. O aldatici seytan da Allah hakkinda sizi aldatmasin." (Lokman, 31/33)

"De ki: "Sizin kendisinden kacip durdugunuz ölüm var ya, o mutlaka size ulasacaktir. Sinra gaybi da, görünen älemi de bilen Allah´a döndürüleceksiniz de, O size yapmakta olduklarinizi haber verecektir." (Cuma, 62/8)

"Sana ickiyi ve kumari sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar icin (bazi zehiri) yararlar vardir. Ama günahlari yararlarindan büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarini soruyorlar. De ki: "Ihtiyactan arta kalani." Allah, size äyetleri böyle acikliyor ki düsünesiniz." (Bakara, 2/219)

"Ey Rabbimiz! Bizi dogru yola eristirdikten sonra kalplerimizi hakikatten saptirma ve yüce katindan rahmetini bizlere bagisla. Süphesiz ki Sen cok lütuf sahibisin." (Äl-i Imrän, 3/8)

"Kim kötülük yapar veya günah isleyerek nefsine zulmeder, sonra da Allah´tan af dilerse, Allah´in cok bagislayici ve cok merhamet edici oldugunu görür." (Nisä, 4/110)

"Kim, kendisine dogru yol apacik belli olduktan sonra Peygamber ´e karsi cikar, mü ´minlerin yolundan baskasina uyarsa, Biz, onu döndügü yola cevirir ve (neticede) cehenneme sokariz. Orasi varilacak ne kötü bir yerdir." (Nisa, 4/115)

"O, gökten su indirdi de derler kendi ölcülerince dolup akti ve sel üste cikan köpügü aldi götürdü. Süs esyasi veya yararlanilacak bir sey elde etmek icin atese erittikleri seylerden de böyle köpük olur. Iste Allah, hak ile batila böyle misal getirir..." (Rad´d, 13/17)

"Iyilikle kötülük bir olmaz. Kötülügü en güzel bir sekilde sav. Bir de bakarsin ki, seninle arasinda düsmanlik bulunan kimse sanki sicak bir dost oluvermistir." (Fusilet, 41/34)

"Temizlenmek icin malini hayra veren Allah´a karsi gelmekten en cok sakinan kimse o atesten uzak tutulacaktir. O hic kimseye karsilik bekleyerek iyilik yapmaz. (yaptigi iyiligi) ancak yüce rabbinin rizasini istedigi icin (yapar). Elbette kendisi de hocnut olacaktir." (Leyl, 92/18-21)

"Süphesiz, iman edip, salih ameller isleyenler var ya; iste onlar yaratiklarin en hayirlisidirlar. Rableri katinda onlarin mukäfati, iclerinden irmaklar akan, iclerinde ebedi kalacaklari Adn cennetleridir. Allah onlardan razi olmustur, onlar da Allah´tan razi olmuslardir. Iste bu mükäfat Rablerine derin saygi duyanlara mahsustur." (Beyyine, 98/7-8)

"Birbirinize bugz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka cevirmeyin; ey Allah´in kullari, kardes olun. Bir müslümana, üc günden fazla (din) kardesi ile dargin durmasi helal olmaz." (Buhäari, "Edeb",78,62)

"Allah´im! Fayda vermeyen ilimden, husu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan, doymayan nefisten sana siginirim." (Müslim, "Zikir", 73)

"...Kim, bir insani, bir can karsiligi veya yeryüzünde bir bozgunculuk cikarmak karsiligi olmaksizin öldürürse, o sanki bütün insanligi öldürmüstür. Her kim de birini birini (hayatini kurtararak) yasatirsa sanki bütün insanlari yasatmisir..." (Mäide, 5/32)

"Allah´im, beni bagisla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana äfiyet ve (hayirli) rizik ver." (Müslim, "Zikir", 35)

"Bu Kue´an, Allah´tan baskasi tarafindan ortaya konacak bir (söz) degildir. Ancak kendinden önceki (vehyin) dogrulanmasi ve Kitab´in aciklanmasidir. Onda hicbir süphe yoktur ve alemlerin Rabb´inden gelmistir." (Yunus, 10/37)

"Namazlara ve orta namaza devam edin. Allah´a gönülden boyun egerek namaza durun. Eger (bir tehlikeden) korkarsaniz, namazi yaya olarak veya binek üzerinde kilin. Güvanlige kavusunca da, Allah´i, daha önce bilmediginiz ve onun size ögrettigi sekilde anin (namazi normal vakitlerdeki gibi kilin)." (Bakara, 2/238-239)

"Allah´im! Beni iyilik isledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptiklari zaman bagislanma dileyen kullarinden eyle." (Ibn Mäce, "Edeb", 57)

"Ey iman edenler! Allah´a karsi gelmekten sakinin ve herkes, yarin icin önceden ne göndermis olduguna baksin. Allah´a karsi gelmekten sakinin. Süphesiz Allah, yaptiklarinizdan hakkiyla haberdardir." (Hasr 59/18)

"Süphesiz güclükle beraber bir kolaylik vardir. Gercekten, güclükle beraber bir kolaylik vardir. Öyleyse, bir isi bitirince digerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar." (Insirah, 94&5-8)

"Peygamberimiz, (isaret parmagi ve orta parmagiyla isaret ederek);´Gerek kendisine ve gerekse baskasina ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette iste böyle yan yanayiz´ buyurmustur." (Buhäri, "Taläk", "Edeb", 24; Müslim, "Zühd", 42)

"Kim bu gecici dünyayi isterse orada ona, (evet) diledigimiz kimseye diledigimiz kadar hemen veririz. Sonra da cehennemi ona mekän yapariz. O, buraya kinanmis ve Allah´in rahmetinden kovulmus olarak girer." (Isra, 17/18)

"Insanlarin kendi isledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya cikmistir. Dönmeleri icin Allah, yaptiklarinin bazi (kötü) sonuclarini (dünyada) onlara tattiracaktir." (Rüm, 30/41)

"Birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamet etmekte ve birbirlerine sefkat göstermekte mü´minlerin durumu, insan bedenine benzer. Ondan bir uzuv rahatsizlandiginda, bedenin diger uzuvlari uykusuzluk, agri ve atesle ona ortak olurlar." (Buhari, "Edeb", 27)

"Allah ve Resülü bir is hakkinda hüküm verdikleri zaman, hicbir mü´min erkek ve kadin icin kendi isleri konusunda tercih kullanma hakki yoktur. Kim Allah´a ve Resülü´ne karsi gelirse, süphesiz ki o apacik bir sekilde sapmistir." (Ahzäb, 33/36)

"Resül´üm de ki; "Ey insanlar! Süphesiz ben, Allah´in hepinize gönderdigi Peygamber iyim. O Allah ki, yer ve göklerin hükümranligi O´nundur. O´ndan baska hicbir iläh yoktur. O, diriltir ve öldürür. Su hälde Allah´a bir de O´na ve sözlerine inanan Resül´üne, o ümmi (okumasi yazmasi olmayan) Peygamber´e iman edin ve ona uyun ki dogru yolu bulasiniz." (A´räf,7/158)

"Ümmetimden gercek müflis, kiyamet günü namazla, orucla, zekatla gelir. Suna sövmüs, buna iftira etmis, bunun malini yemis, sunun kanini dökmüs, bunu dövmüs, buna su iyiliginden, suna su iyiliginden verilir. Eger iyilikleri (verilmesi gerekenlere) yetmeden tükenirse, borclu oldugu kimselerin hatalarindan alinir ve ona verilir. Sonra da cehenneme atilir." (Müslim, "Birr", 59)

Peygamberimiz (s.a.s.):-"Ne dersiniz? Birinizin kapisinin önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirden bes defa yikansa, kirinden bir sey kalirmi? Sahäbiler:-o kimsenin kirinden hicbir sey kalmaz, dediler. Resül-i Ekrem: - "Bes vakit namaz iste bunun gibidir. Allah bes vakit namazla günahlari silip yok eder" buyurdular." (Buhäri, "Meväkit", 6; Müslim, "Mesäcid", 283)

"Ey iman edenler; Allah´a karsi gelmekten sakinin ve elcilerine iman edin ki, size rahmetinden iki kat pay versin, size kendisiyle yürüyeceginiz bir nur versin ve sizi bagislasin, cok merhamet edicidir." (Hadid, 57/27-28)

"(O gün) (amellerin yazili oldugu) kitap ortaya konur. Suclulari, kitabin icindekilerden korkuya kapilmis görürsün. "Eyvah bize! Bu nasil bir kitaptir ki kücük, büyük hicbir sey birakmadan hepsini sayip dökmüs" derler. Onlar bütün yaptiklarini karsilarinda bulurlar. Rabbin hic kimseye zülmetmez".(Kehf, 18/49)

"Nefsim kudret elinde olan Allah´a yemin ederim ki, ya iyiligi emir ve kötülükten men edersiniz, yahut Allah Teäla size toplumsal kargasa (azap) verir. Sonra kurtulmak icin Allah´a yalvarirsiniz da duaniz kabul edilmez." (Tirmizi, "Fiten", 9)




ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN - 10
Tarih : 13-12-2013 Saat : 18:39
"Kim bu gecici dünyayi isterse orada ona, (evet) diledigimiz kimseye diledigimiz kadar hemen veririz. Sonra da cehennemi ona mekän yapariz. O, buraya kinanmis ve Allah´in rahmetinden kovulmus olarak girer." (Isra, 17/18)