GönderenKonu: AYETLERDEN 7  (Okunma sayısı 735 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN 7
Tarih : 25-08-2013 Saat : 23:29


"Akarbalik baglarini kesip koparan kimse Cennete giremez." (Buhari, "Edeb",11)

"!Akrabadan gelen iyiligi misliyle karsilik veren kimse tam manasiyla akrabasina sila etmis degildir. Gercek sila, kendisiyle ilgiyi kesenleri görüp gözetmektir." (Buhäri, "Edeb",15)

"Büyük günahlar; Allah´a ortak kosmak, anne ve babaya karsi gelmek, adam öldürmek ve yalan yere yemin etmektir." (Buhari, Eyman,16)

"Yine onlar ki, emanetlerine ve verdikleri sözlere riäyet ederler. Iste bunlar varis olanlarin ta kendileridir. Onlar Firdevs cennetlerine varis olurlar. Onlar orada ebedi kalacaklardir." (Mü´minün, 23/8-11)

"Insan ölünce ardindan amel defteri kapanir. Ancak üc sey müstesnadir ki onlar sebebiyle kisiye iyilik yazilmaya devam eder. Bunlar: sadaka-i cariye; istifade edilen ilim ve kisinin ardindan duaci olacak salih bir evlattir." (Müslim, "Vasiyyet", 14)

"Ey iman edenler! Allah´in buyruklarina karsi gelmekten sakinin, elcisine de gönülden inanin ki rahmet hazinesinden size iki kat bagislasin, manevi aydinliginda yürüyeceginiz bir isik lütfetsin, üstelik günahlarinizi da affetsin. Süphesiz ki Allah, cok affedici ve merhametlidir." (Hadid, 57/28)

"Sana Allah yolunda ne harcayacaklarini soruyorlar. De ki: "Hayir olarak ne harcarsaniz o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmislar icindir. Hayir olarak ne yaparsaniz, gercekten Allah onu hakkiyla bilir." Bakara, 2/215)

"Amel defteri acildigi zaman, Gökyüzü (yerinden) siyrilip koparildigi zaman, cehennem alevlendirildigi zaman, cennet yaklastirildigi zaman, Herkes önceden hazirlayip getirildigi seyleri bilecektir." (Tekvir, 81/10-14)

"(Insani) heläk eden su yedi seyden kacinin. Onlar nelerdir ya Resulallah? dediler. Bunun üzerine: Allah´a sirk kosmak, sihir, Allah´in haram kildigi cana kiymak, faiz yemek, yetim mali yemek, savastan kacmak, sucsuz ve namuslu mümin kadinlara iftirada bulunmaktir, buyurdu." (Buhäri, "Vasäyä", 23, "Tibb", 48; Müslim, "Iman", 145)

"Allah´in sizi (kabvirlerinizden) cagiracagi, sizin de O´na hamd ederek emrine hemen uyacaginiz ve (kabirlerinizde) pek az kaldiginizi sanacaginiz günü hatirla!" (Isra, 17/52)

"...Kim, bir insani, bir can karsiligi veya yeryüzünde bir bozgunculuk cikarmak karsiligi olmaksizin öldürürse, o sanki bütün insanlari öldürmüstür. Her kim de birini (hayatini kurtarirsa) yasatirsa, sanki bütün insanlari yasatmistir..." (maide, 5/32)

"Ey insanlar! Size Rabb´inizden kesin bir delil (olan Hz.Muhammed) geldi ve size apacik bir nur (olan Kurán´i) indirdik." (Nisa, 4/174

"Müsliman-veya mü´min-bir kul abdest alir ve yüzünü yikarsa, gözleri ile bakarak isledigi her günah abdest suyu-veya suyun son damlasi-ile yüzünden cikar...Neticede o mü´min kul günahlardan temizlenmis olur." (Müslim, "Tahäret" 32; Tirmizi, "Tahäret" 2)

"Rabbimiz! Bizi sana teslim olmus kimseler kil. Soyumuzdan da sana teslim olmus bir ümmet kil. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbelerimizi kabul et. Cünkü sen, tövbeleri cok kabul edensin, cok merhametli olansin." (Bakara, 2/128)

"Her cesit hamd ve övgü, yalnizca bütün älemlerin Rabbi olan Allah´a mahsustur. O, Rahmandir (sonsuz sefkat ve merhamet sahibidir), O, Rahim´dir (cok sefkatli ve merhametlidir)." Fatiha, 1/2-3)

"Enes b. Mälik´in torunu Hisam anlatmaktadir: ´Dedem Enes b. Mälik ile birlikte Hakem b. Eyyub´un mahallesine girdim. Bir de gördük ki, bazilari bir tavugu (hedef olarak) dikmis, ona atis yapiyorlardi. Bunun üzerine Enes: "Resulullah (s.a.s.) hayvanlarin bu sekilde tutularak öldürülmesini yasakladi" dedi." (Müslim, "Sayd" ve "Zebäih", 58)

"Süräka b. Cü´süm der ki: Resulullah´a (s.a.s.) "kendi develerim icin cevirdigim havuzuma gelen kayip develeri sularsam bana bir ecir var mi?" diye sordum, söyle buyurdu: "Evet, cigeri kavrulan (her canliya) yapilan iyilikten dolayi sevap vardir." (Ibn Mäce, "Edeb", 8)

"Bir kadin, doyurmadigi, yerdeki börtüböcekle karnini doyurmasi icin salmayip baglayarak acliktan ölümüne sebep oldugu kedisi yüzünden cehenneme girdi." (Müslim, "Birr" ve "Sila", 135)

"Her agacin bir meyvesi vardir. Kalbin meyvesi de cocuktur. Allah cocuguna merhamet etmeyene merhamet etmez. Beni yasatan Allah´a yemin ederim ki, cennete ancak merhametliler girer. Biz "Ey Allah´in Resulü, hepimiz (cocuklarimiza) merhamet ederiz." dedik. Bunun üzerine o söyle buyurdu; "Sizden birinizin merhameti, yanindakilere merhamet etmesi degildir, asil merhamet tüm insanlara merhamet etmesidir." (Heysemi,"Mecmau´z-zeväid", V3, 187)

"Resulullah (s.a.s.) hutbesinde sadaka vermeye tesfik eder, müsle (canlilarin organlarini kesip-parcalayarak öldürme)yi de yasaklardi." (Nesäi, "Tahrimu´d-dem"!, 10)

"Allah Refik´dir (yumusaklikla davranir) ve yumusaklikla davranmayi sever. Sertlik ve baska seyler icin vermedigini rifk icin verir." (Müslim, "Birr" ve "Sila", 77)

"Allah su üc özelligi tasiyan kimseye himayesini artirir ve onu cennetine koyar: Gücsüzlere yumusak davranmak, ana babaya sefkat etmek ve elinin altinda bulunanlara iyi muamele etmek." (Tirmizi, "Sifatü´l-Kiyäme", 48)

"Kimin üc kizi olur da onlari barindirir, ihtiyaclarini karsilar, onlara merhametle davranirsa, cenneti hak eder." (Buhäri, "Edebü´l-Müfred",41)


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN 7
Tarih : 25-08-2013 Saat : 23:41
"Allah su üc özelligi tasiyan kimseye himayesini artirir ve onu cennetine koyar: Gücsüzlere yumusak davranmak, ana babaya sefkat etmek ve elinin altinda bulunanlara iyi muamele etmek."