GönderenKonu: AYETLERDEN 6  (Okunma sayısı 920 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN 6
Tarih : 19-07-2013 Saat : 02:00

AYETLERDEN

Hz. Peygamber söyle buyurdu: "Gücsüz ve düskünleri arastirip bana getirin, (ihtiyaclarin karsilayayim). Cünkü siz ancak icinizdeki gücsüzler sayesinde Allah´tan yardim görür ve riziklanirsiniz." (Ebü Dävüd, "Cihäd", 70; Tirmizi, "Cihäd",24)

"Onlar ayaktayken, otururken ve yanlari üzerine yatarken Allah´i anarlar. Göklerin ve yerin yaratilisi üzerinde düsünürler. "Rabbimiz! Bunu bos yere yaratmadin, seni eksikliklerden uzak tutariz. Bizi ates azabindan koru" derler. (Äl-i Imam, 3/191)

"De ki: "Cinlerden ve insanlardan; insanlarin kalplerine vesvesecinin kötülügünden, insanlarin Rabbine, insanlarin Melik´ine, insanlarin Ilah´ina siginirim." (Nas, 114/1-6)

"Ey Allah´im! Senin rahmetini umuyorum, beni göz acip kapayincaya kadar (da olsa) nefsimle basbasa birakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden baska ilah yoktur." /Ebu Dävüd, "Edeb", 110)

"O gün amellerin tartilmasi da haktir. Kimlerin sevabi agir basarsa iste onlar kurtulusa erenlerdir. Ama kimlerin sevabi da hafif gelirse iste onlar äyetlerimize haksizlik etmis olmalari sebebiyle kendilerini ziyana sokanlardir." (A´raf, 7/8-9)

"Biz, insanlara belli zaman araliklariyla okuyasin diye Kur´an´i´parcalara ayirdik ve onu bölümler halinde indirdik." (Isra, 17/106)

"Rabbimizin bagislamasina ve gökler ve yer genisliginde olan, müttakiler icin hazirlanmis bulunan cennete kosun. O müttakiler bollukta ve darlikta Allah yolunda harcar, öfkelerini yener ve insanlari affederler. Allah iyilik edenleri sever." (Äl-i Imran, 3/ 133.134)

"...Kim Müslümani bir sikintidan kurtarirsa, bu sebeple Allah da onu Kiyamet günü sikintilarinin birinden kurtarir. Kim bir Müslümani (n kusurunu) örterse, Allah da Kiyamet günü onun (n kusurunu) örter." (Buhari, "Mezälim", 3; Müslim, "Birr", 58)

"Süphesiz, iman edip salih amel isleyenler icin iclerinde ebedi kalacaklari Naim cennetleri vardir. Allah, (bu konuda) gercek bir vaadde bulunmustur. O, mutlak güc sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." (Lokman, 31/8-9)

"Nerde olursan ol Allah´a karsi gelmekten sakin; yaptigin kötülügün arkasindan bir iyilik yap ki, bu onu yok etsin. Insanlara karsi güzel ahlakin geregine göre davran." (Tirmizi, "Birr". 55)

"...Güzel konusuyor dedirtmek icin uzun uzun konusanlar, sözünü begendirmek icin avurdunu sisire sisire laf edenler ve bilgiclik etmek icin lügat paralayanlar, en sevmedigim ve kiyamet günü bana en uzak mesafede bulunacak kimselerdir." (Tirmizi, "Birr". 71)

"De ki: "Yarattigi seylerin kötülügünden, karanligi cöktügü zaman gecenin kötülügünden, dügümlere üfleyenlerin kötülügünden, haset ettigi zaman hasetcinin kötülügünden, sabah aydinliginin Rabbine siginirim." (Felak, 113/1-5)

"Biz bu Kitab´i kullarimizdan sectiklerimize miras olarak bahsettik: onlardan bazisi (günaha dalip) kendilerine zülmede; bazisi (dogru ile yanlis arasinda) bir yol izler, bir kismi da Allah´in izniyle hayirli islerde basi cekenlerden olur: Iste bu en büyük fazilettir!" (Fatir, 35/32)

"Allah´im! Senden dünya ve ähirette afiyet dilerim. Allah´im! Senden dinim, dünyam, aile fertlerim ve malim hakkinda af ve afiyet dilerim. Allah´im! Ayiplarimi ört, korkularimdan emin kil..." (Ebü Dävüd, "Edeb", 110; Ibn Mäce, "Dua", 14)

"...Allah´im! Nefsime takvasini (günahlardan sakinma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temozle, Sen temizleyenlerin en hayirlilisin. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin..." (Müslim, "Zikir", 73)

"Kisinin kardesinden, annesinden, babasindan, esinden ve cocuklarindan kacacagi gün kulaklari sagir edercesine siddetli ses geldigi vakit, iste o gün onlardan herkesin kendini meskül edecek bir isi vardir." (Abese, 80/33-37)

"Allah´im! Bedenime saglik ver, gözüme saglik ver, sagligi benim varisim kil (son nefesime kadar beni saglikli eyle). Halim ve kerim olan Allah´tan baska ilah yoktur. Ula arsin sahibi Allah´i noksan sifatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü älemlerin Rabbi Allah´a mahsustur." (Tirmizi, "Deavät", 66)

"(Allah Rasülü) Din nasihattir/samimiyettir´buyurdu. ´Kime Yä Rasülallah?´diye sorduk. O da; ´Allah´a Kitabina, Peygamberine, Müslümanlarin yöneticilerine ve bütün Müslümanlara´diye cevap verdi." (Müslim, "Iman", 95)

"Rabbin, kendisinden baskasina asla ibadet etmemenizi, anaya-babaya iyi davranmanizi kesin olarak emretti. Eger onlardan biri, ya da her ikisi senin yaninda ihtiyarlik cagina ulasirsa, sakin onlara "öf!" bile deme; onlari azarlama; onlara tatli ve güzel söz söyle." (Isra, 17/23)

"Ey iman edenler! Kendiniz, ana babaniz ve en yakinlarinizin aleyhine de olsa, Allah icin sahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Sahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrilmayin)..." (Nisa, 4/135)

"Süphesiz, biz onu (Kur´an´i) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne oldugunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayirlidir. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü is icin iner de iner. O gece, tan yerinin agarmasina kadar bir esenliktir." (Kadr, 97/1-5)

"...Allah´im! Beni önümden, arkamdan, sagimdan solumdan ve üstümden (gelecek her türlü tehlikeden) koru. Altimdan (gelecek belalarla/deprem ile) helak olmaktan senin büyüklügüne siginirim." (Ebü Dävüd, "Edeb", 110; Ibn Mäce, "Duä", 14)

"Kimin üzerinde din kardesinin irzi, namusu veya maliyla ilgili bir hak varsa, altin ve gümüsün gecmedigi hesap günü gelmeden helallessin. Aksi takdirde, yaptigi haksizlik ölcüsünde, iyi amellerinden alinip hak sahibine verilir. Iyiligi yoksa hak sahibinin günahlarindan alinip haksizlik eden kimseye yüklenir." (Buhari, "Mezalim", 210; "Rikak", 48)

"Inanan ve salih ameller isleyenler, Rablerinin izniyle, ebedi kalacaklari ve iclerinden irmaklar akan cennetlere sokulacaklardir. Oradaki esenlik dilekleri "selam" dir." (Ibrahim, 14/23)

"Herkesin yöneldigi bir yön vardir. Haydi, hep hayirlara kosun, yarisin! Nerede olsaniz Allah hepinizi bir araya getirir. Süphesiz, Allah´in gücü her seye hakkiyla yeter." (Bakara, 2/148)

"Allah´im! (rahmetini) umarak, (azabindan) korkarak kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana cevirdim. Isimi sana ismarladim. Sirtimi sana dayadim, sana sigindim. Senden baska siginak, senden baska dayanak yoktur. Indirdigin kitaba ve gönderdigin peygambere inandim." (Buhäri, "Vudu", 75, "Deavät", 6, 9; Müslim, "Zikir", 56)

"O, hanginizin amelinin daha güzel olacgi konusunda sizi imtihan icin, henüz Ars´i su üstünde iken gökleri ve yeri alti gün icine(alti evrede) yaratandir. Böyle iken "Ölümden sonra süphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcilar "Mutlaka bur apacik bir büyüdür" derler." (Hüd, 11/7)

"Müslüman Müslümanin kardesidir. Ona zulmetmez, onu (düsmanina) teslim etmez. Kim, (müslüman) kardesinin bir ihtiyacini giderirse Allah da onun bir ihtiyacini giderir..." (Buhäri, "Mezälim", 3; Müslim, "Birr",58)

"De ki: O, Allah´tir, bir tektir. Allah Samed´dir. (Her sey O´na muhtactir; O, hicbir seye muhtac degildir.) O´ndan cocuk olmamistir (Kimsenin babasi degildir). Kendisi de dogmamistir (kimsenin cocugu degildir). Hicbir sey O´na deng ve benzer degildir." (Iblas, 112/1-4)

"Nerede olursan ol Allah´a karsi gelmekten sakin; yaptigin kötülügün arkasindan bir iyilip yap ki, bu onu yok etsin. Insanlara karsi güzel ahlakin geregine göre davran."(Tirmizi, "Birr", 55)

"Ey iman edenler! Hicbir alisverisin, hicbir dostlugun ve hicbir sefaatin olmadigi kiyamet günü gelmeden önce, size rizik olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayin. Inkar edenler ise zalimlerin ta kendileridir. (Bakara, 2/254)

"Mü´minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acimakta ve birbirlerini korumakta bir vucuda benzerler. Vucudun bir uzvu basta oldugu zaman, diger uzuvlar da bu sebeple rahatsizlanir." (Buhari, "Edeb", 27; Müslim, "Birr", 66)

"Yeryüzü (kiyamet sarsitisiyla) parca parca olup dagildigi zaman, Rabbinin buyrugu ve saf saf dizilmis olarak melekler geldigi ve o gün cehennem getirildigi zaman, iste o gün insan (yaptiklarini birer birer) hatirlar. Fakat bu hatirlamanin ona nasi faydasi olacak! "Keske bu hayatim icin önceden bir sey yapsaydim" der. (Fecr, 89/21-24)

"Allah, her kimi dogruya erdirmek isterse , onun gögsünü Isläm´a acar. Kimi de saptirmak isterse, onun da gögsünü göge cikiyormuscasina daraltir, sikar. Allah, inanmayanlara azap (ve sikintiyi) iste böyle verir." (En´am, 6/125)

"Hilali Ramazanin basinda görünce orucu baslayiniz ve onu Sevval ayinin basinda görünce bayram ediniz. Hava bulutlu olur da hilali göremeyecek olursaniz ayin sonunu takdir ederek belirleyiniz (ayiotuza tamamlayiniz.)" (Buhäri, "Savm", 5)

Resülullah s.a.s) söyle buyurdu: "Islam dini bes esas üzerine kurulmustur: Allah´tan baska ilah olmadigina ve Hz. Muhammed (s.a.s.)´in Allah´in Fesulü olduguna sehädet etmek, namaz kilmak, zekat vermek, hacca gitmek ve ramazan orucunu tutmaktir." (Buhari, "Iman", 2; Müslim, "Iman", 5)

Hz.Pegamber söyle buyurdu: "Zenginlerin davet edilip de fakirlerin cagirilmadigi bir ziyafet, ne kötü ziyafettir." (Ibn Mäce, "Nikah", 25)

Hz.Peygamber söyle buyurdu: "Eger kalbinin yumusamasini istiyorsan fakiri doyur, yetimin basini oksa" (Ibn-i Hanbel, 2,263,387)


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN 6
Tarih : 21-07-2013 Saat : 01:01
Hz.Peygamber söyle buyurdu: "Eger kalbinin yumusamasini istiyorsan fakiri doyur, yetimin basini oksa" (Ibn-i Hanbel, 2,263,387)