GönderenKonu: AYETLERDEN - 5  (Okunma sayısı 914 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN - 5
Tarih : 24-06-2013 Saat : 21:39

AYETLERDEN - 5

"Onlar birbirlerine karsi sefkatli, merhametli ve alcak gönüllüdürler." (Mäide, 5/54)

"Hic süphe yok ki dogruluk iyilige götürür, iyilikte cennete götürür. Kisi dogru söyleye söyleye siddik (dogru sözlü) diye yazilir. Yalancilik kötüye götürür. Kötülükte cehenneme götürür, kisi yalan söyleye söyleye kezzäb (cok yalanci) diye yazilir." (Buhäri, "Edeb", 69; Müslim, "Birr", 103,104)

"Kisinin dünya ve ahiretine faydasi olmayan seyleri terk etmesi, Isläm´in güzelliginden ileri gelir." (Tirmizi, "Zühd", 11)

Peygamber Efendindimiz, isaret parmagi ve orta parmagiyla isaret ederek; "Gerek kendisine ve gerekse baskasina ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben cennete iste böyle yan yanayiz." buyurmustur," (Buhari, "Talak", 25, "Edep", 24; Müslim, "Zühd", 42)

"Kisinin yapacagi en üstün iyiliklerden birisi ölümünden sonra babasinin dostlarina sila-i rahimde bulunmasidir." (Müslim, "Birr", 11-13; Tirmizi, "Birr", 5; Ebu Dävud, "Edeb", 129)

"Dul ve kimsesiz icin calisan, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri oruc tutup geceleri de ibadet eden kimse gibidir." (Buhari, "Edep", 25; Nesäi, "Zekat", 78; Müslim, "Zühd", 41; Tirmizi, "Birr", 44)

"Kirk iyilik vardir. En üstünü sagmal keci bagislamaktir. Bu iyiliklerden birini sevap ümit ederek ve väad edilen mükafati tasdik ederek yapan kimseyi, Allah mutlaka bu ameli sebebiyle Cennet´e koyar." (Buhari, "Hibe", 35; Ebu Davud, "Zekat2, 42)

"Mümin erkeklerle mümin kadinlar birbirinin velileridir. Onlar iyiligi emreder, kötülükten alikoyarlar, namazi dosdogru kilarlar, zekati verirler, Allah ve resulüne itaat ederler. Iste onlara Allah rahmet edecektir. Allah azizdir, hikmet sahibidir." (Tevbe, 9/71)

"Hicbir baba cocuguna, güzel terbiyeden daha üstün bir miras veremez." (Tirmizi, "Birr". 33)

"Düzene sokulduktan sonra, yeryüzünde bozgunculuk yapmayin. Allah´a (azabin-dan) korkarak ve (rahmetini) umarak dua edin. Süphesiz, Allah´in rahmeti iyilik edenlere cok yakindir." (Araf 7/56)

"Sadakalari aciktan verirseniz ne güzel! Fakat onlari gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin icin daha hayirlidir ve günahlarinizdan bir kismina da keffaret olur. Allah, yaptiklarinizdan hakkiyla habrdardir." (Bakara, 2/271)

"Allah rahmeti yüz parca halinde yaratti. Doksan dokuzunu yaninda tuttu. Yeryüzüne sadece bir parcasini indirdi. Iste bu bir parca rahmet iledir ki bütün varliklar birbirine acimaktadir. At, (hayvan) yavrusuna basmamak endisesiyle ayagini bu sayede kaldirir." (Buhari, "Edeb", 19; "Rikäk", 19)

"Mallarini Allah yolunda harcayanlarin durumu, yedi basak bitiren ve her basakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah diledigine kat kat verir. Allah lütfu genis olandir, hakkiyla bilendir." (Bakara, 2/261)

"... .Bu dünyada iyilik yapanlara bir iyilik vardir. Ahiret yurdu ise daha hayirlidir. Allah´a karsi gelmekten sakinanlarin yurdu ne güzeldir. Icinden nehirler akan And cennetine gireceklerdir. Kendileri icin orada dilekleri her sey vardir. Allah kendine karsi gelmekten sakinanlari böyle mükafatlandirir." (Hahl, 16/30-31)

"Allah´im! Öfkenden rizana; cezandan affina siginirim. Senden yine sana siginirim. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasil övdüysen öylesin." (müslim, "Salat", 222)

"Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip gecmistir. Simdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye mi döneceksiniz? Kim gerisin geriye dönerse, Allah´a hicbir veremez. Allah, sükredenleri mükafatlandiracaktir." (Äl-i Imrän, 3/144)

"Mü´minler ancak kardestirler. Öyleyse kardeslerinizin arasini düzeltin. Allah´a karsi gelmekten sakinin ki size merhamet edilsin." (Hucurat, 49/10

"Andolsun, size kendi icinizden öyle bir Peygamber gelmistir ki, sizin sikintiya düsmeniz ona cok agir gelir. O, size cok düskün, mü´minlere karsi da cok sefkatli ve merhametlidir." (Tevbe, 9/128)

"Andolsun zaman ki, insan gercekten ziyan icindedir. "Ancak, iman edip de salih ameller isleyenler, birbirlerine sabri tavsiye edenler, birbirlerine sabri tavsiye edenler baska (Onlar ziyanda degillerdir)." (Asr, 103/1-3)

Ebü Said el-Hudri (r.a.)´den rivayet edildigine göre Rasülullah söyle buyurdu: "Allah rizasi icin bir gün günlük oruc tutan kimseyi Allah Teälä, bu bir günlük oruc sebebiyle cehennem atesinden yetmis yil uzak tutar." (Buhäri, "Cihad", 36; Müslim, "Siyam", 167-168)

"Yeryüzünde hicbir canli yoktur ki, rizki Allah´a ait olmasin. Her birinin (dünyada) duracaklari yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacaklari yeri de O bilir. Bunlarin hepsi acik bir kitapta (Levh-i Mahfuz´da yazili)dir (Hüd, 11/6)

Ebu Hüreyre (r.a.)´den rivayet edildigine göre Resülullah söyle buyurdu: "Kim faziletine inanarak ve karsiligini Allah´tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, gecmis günahlari bagislanir." (Buhäri, "Iman", 28; "Savm", 6; Müslim, "Siyam", 203)

Ebu Hüreyre (r.a.)´den rivayet edildigine göre Rasülullah söyle buyurdu: "Ramazan ayi girdigi zaman cennetin kapilari acilir, cehennemin kapilari kapanir ve seytanlar da baglanir." (Buhäri, "Savm", 5; Müslim, "Siyam", 1, 2, 4, 5)

"Oruc, sayili günlerdir. Sizden kim hasta ya da yolculukta olursa, tutamadigi günler sayisinca baska günlerde tutar. Orucu gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi icin daha hayirlidir. Eger bilirseniz oruc tutmaniz sizin icin daha hayirlidir." (Bakara, 2/184)

"Kim oruclu oldugu halde unutur ve yerse veya icerse orucunu tamamlasin. Cünkü ona Allah yedirip icirmistir." (Müslim, "Siyam", 171; Tirmizi, "Savm", 26)

"Ey iman edenler! Allah´a karsi gelmekten sakinmaniz icin oruc, sizden öncekilere farz kilindigi gibi, size de farz kilindi." (Bakara, 2/183)

"Rabbimize karsi gelmekten sakinin, bes vakit namazinizi kilin, Ramazan orucunuzu tutu, mallarinizin zekatini verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz." (Tirmizi, "Cum´a", 80)

"De ki: Süphesiz ben, Rabbimden (gelen) kesin bir belge üzereyim. Siz ise onu yalanladiniz. Sizin acele istediginiz azap benim elimde degil. Hüküm yalnizca Allah´a aittir. O hakki batildan ayirt edenlerin en hayirlisidir." (En´am, 6/57)

"(Ey Muhammed!) Biz sana Kitab´i insanlar icin hakikatin ta kendisi olarak indirdik. Kim dogru yola girerse, kendi yararina girer. Kim de ondan saparsa, ancak kendi zararina sapmis olur. Sen onlardan dolayi sorumli degilsin." (Zümer, 39/41)


ADMİN53

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 54
  • Üyelik Tarihi: 24-08-2011
RE:AYETLERDEN - 5
Tarih : 24-06-2013 Saat : 22:08
"Ey iman edenler! Allah´a karsi gelmekten sakinmaniz icin oruc, sizden öncekilere farz kilindigi gibi, size de farz kilindi." (Bakara, 2/183)