GönderenKonu: AYETLERDEN - 3  (Okunma sayısı 723 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
AYETLERDEN - 3
Tarih : 10-05-2013 Saat : 01:07

AYETLERDEN-3

Ibn Abbas (r.a.)´dan rivayet edilen bir hadiste de Hz.Peygamber (s.a.s.); "Süphesiz ölülere dirilerin hediyesi, onlara istigfardir." buyurmustur. (el-Beyhaki, Suabu´l-Iman, 6/203, H. No: 7905; 7/16, H.No: 9295;Ali el Muttaki, kenzü´l-Ummäl, 15/749,H. No: 42971)

"Rabbinin adini an ve bütün benliginle O´na yönel." (Muzzemmil, 73/8)

"Rabbini icinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-aksam zikret ve gafillerden olma." (A´raf,7/205)

"...Allah´i cokca anan erkeklerle cokca anan kadinlar var ya, iste onlar icin Allah bagislanma ve büyük bir mükafat hazirlamistir." (Ahzäb, 33/35)

"Öyleyse yalniz beni (zikir ve kulluk ile) anin ki ben de sizi (rahmetimle) anayim. Bana sükredin, sakin nankörlük etmeyin." (Bakara, 2/152)

Ebu Hüreyre (r.a.) anlatiyor: "Bir gün: Ey Allah´in Resülü! hangi sadaka daha üstündür?" "Fakirin cömertligidir. Sen bakimiyla mükellef olduklarindan basla." (Ebu Davud, "Zekat"40)

"Ey iman edenler, hic bir alis-verisin, hic bir dostlugun ve hic bir sefaatin olmadigi gün gelmezden evvel, size rizik olarak verdiklerimizden infak edin. Kafirler. Onlar zulmedenlerdir." (Bakara,2/254)

Hz. Ebu Hüreyre anlatiyor: Resulullah buyurdular ki: "Mal sadaka ile eksilmez." "Allah affi sebebiye kulun izzetini artirir." "Allah icin mütevazi olan bir kimseyi Allah yüceltir." ("Müslim, "Birr",69;Tirmizi, "Birr",82; Muvatta, "Sadaka"12)

"Müslüman, Müslüman´in kardesidir. O´na zulmetmez onu yalniz birakmaz, bir kimse Müslüman kardesinin ihtiyacini karsilarsa, Allah da ona yardim eder. Bir kimse bir Müslüman´in sikintisini giderirse, Allah da kiyamet günü onun sikintilarindan birini giderir. Bir kimse din kardesinin ayibini örterse, Allah da kiyamet gününde onun ayibini örter." (Buhari, "Mezalim",3)

"Allah bir kimseye bir mal verir de bu kisi zekatini vermezse kiyamet gününde o mal onun önüne, gözlerinin üstü noktali, zehirin fazla olusundan dolayi tüysüz, son derece korkunc, yasli bir yilan olarak cikarilir. Bu yilan o kimsenin boynuna dolanir, avurtlarindan yakalar, sonra adama ´ben senin malinim, ben senin hazinenim´der" (Buhäri, "Zekat",3)

"Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayin. Iyilik edin. Süphesiz Allah, iyilik edenleri sever." (Bakara,2/195)

"Onlar, gaybe inanirlar, namazi dosdogru kilarlar ve kendilerine rizik olarak verdiklerimizden infak ederler." (Bakara, 2/3)

"Allahá yönelmis kimseler olarak yüzünüzü hak dine cevirin, O`na karsi gelmekten sakinin, namazi dosdogru kilin ve müsriklerden; dinlerini darmadaginik edip grup grup olan kimselerden olmayin. (Ki onlardan) her bir grup kendi katindaki (dini anlayis) ile sevinip böbürlenmektedir." (Rum, 30/31-32)

"Iste bu (Kur´an) da, bereket kaynagi, kendinden öncelikleri (ilahi kitaplari) tasdik eden ve sehirlerin anasi (Mekke´yi) ve bütün cevresini (tüm insanligi) uyarasin diye indirdigimiz bir kitaptir. Ahirette iman edenler, ona da inanirlar. Onlar namazlarini vaktinde kilarlar." (Enam, 6/92)


yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
RE:AYETLERDEN - 3
Tarih : 30-05-2013 Saat : 23:48