GönderenKonu: ÖZLÜ SÖZLER  (Okunma sayısı 1831 defa)

yagmur

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 48
  • Üyelik Tarihi: 25-08-2011
ÖZLÜ SÖZLER
Tarih : 02-12-2013 Saat : 20:42



ÖZLÜ SÖZLER

Ibadet ve taat yapamadiginda üzülmemen, hata ve günah islediginde ise pismanlik duymaman kalbin ölüm isaretlerindendir. (Ataullah Iskenderi)

Dünyanin ve maddenin sekilleriyle aynasi kirlenmis olan kalp nasil parlar? Sehvetleriyle baglanmis olan kalp Allah´a dogru nasil yol alir? (Ataullah Iskenderi)

Hakiki dost, senin ayip ve kusurunu bildigi halde seninle arkadaslik ve sohpet edendir. Bu da Kerim olan Mevlä´dan baskasi olamaz! (Ataullah Iskenderi)

Söylenen her söz üzerinde, icinden ciktigi kalbin kisvesi, elbisesi vardir. (Ataullah Iskenderi)

Ilmi ögrenmeden önce edebi ögren. (Imam Malk)

Hikmetli bilgi tecrübe ile desteklenmis ve uygulanabilir özellik tasiyan ilimdir... Hikmet ilim ile sanatin birlesmesidir. (Elmalili Hamdi Yazir)

Ne kacan firsatlar karsisinda ümitsizlige düsülmeli, ne de firsatlar ve sebepler ihmal edilmelidir. Allah Teäa´ya yürekten ve ihlas ile dua etmek hicbir zaman elden birakilmamalidir. (Elmalili Hamdi Yazir)

Ne acaiptir o insanlar ki, altindan ates kaynayip dururken yeryüzünde Allah´a isyan ederler. (Elmalili Hamdi Yazir)

Insan salim amel isler, Ölünce nur olur ucar gider. Insan kötü amel isler, Ölünce nar olur ucar gider. (Elmalili Hamdi Yazir)

Iffet, güzelligin zekatidir. (Hz. Ali)

Egri olanin gölgesi de egridir. (Hz. Ali)

Insanin kalemi, aklinin terazisidir. (Hz. Ali)

Sevgi dostlara saygili olmakla güclenir. (Hz. Ali)

Ilim harcandikca artar, mal harcandikca azalir. (Hz. Ali)

Hocana tazim ve hürmet et. Cünkü hoca hakki ana.baba hakkindan fazladir. Ana.baba dünyani mamur ederken, hican ahiretini mamur eder. Onun icindir ki, hocaya hürmet, ana-babaya hürmetten efdaldir. (Imam Gazali)

Senden soruluncaya kadar susman, susturulcaya kadar konusmandan hayirlidir. (Hz. Ali)

Ey dostlar! Bir kimse Allah Teäla´nin aski ile yanarak bu denizde usta bir dalgic olmadikca, bundan cok daha derin olan vahdaniyyet denizine giremez. Ona girmek icin usta bir dalgic olmak gerekir. (Ahmed Yesevi)

Cocuklarinizi kendi zamanlarinin sartlarina göre yetistirin. (Hz. Ali)

Ayik yürekle konusan düsman, icten pazarlikli dosttan iyidir. (Hz. Ali)

Nerde görsen gönlü kirik, merhem ol sen; / Öyle mazlum yolda kalsa, hemdem ol sen; Mahser günü dergähina mehrem ol sen; / Ben.sen diyen kimselerden gectim iste. (Ahmed Yesevi)

Can vermenin vehminden, Azrail´in zahmetinden, / Sefkat olmasa senden, ne eylerim Allah´im? Can vermek isi zor, kolay eyle yä Cebbar / Senden baska yok gam gideren, ne eylerim Allah´im? (Ahmed Yesevi)

Akilli ve uyanik bir kimse isen, dünyaya gönül baglama. Seytan seni kandirip dünyaya meylettirirse, seni emri altina almis demektir. Bundan sonra felaketten felakete sürüklenirsin de hic haberin olmaz. (Ahmed Yesevi)

Iktisat az mali cogaltir, israf ise cok mali azaltir. (Hz. Ali)

Gönlünde Allahü Teäalanin askini tasiyanlar dünya ile tamamen alakalarini kesmislerdir. Bunlar halk icinde Hak ile olurlar. Bir an Allahü Teälayi unutmazlar. (Ahmed Yesevi)

Insanin en büyük zaafi bencil olup iyilere deger vermeyisidir. (Ahmed Yasevi)

Hicbir seye ihtiyacimiz yok. Yalniz bir seye ihtiyacimiz vardir; caliskan olmak. (Atatürk)

Muhabbetin denizine gömülüp bat / Asiklarin sohpetine özünü kat Muhabbetin pazarina özünü sat / Özünü satmadan Hakk rahmetin olsa olmaz. (Ahmed Yesevi)

Ädem oglu ölesi, yer altina giresi, / Kim iyidir kim kötü, orada malum olasi. Burada özünü bilenler, Hakk´a kulluk kilanlar, / Hak yoluna girenler, aydinlik yüzlü olasi. (Ahmed Yesevi)

Gelin dostlar Allah zikrini daima söyleyin / Allah zikri gönül ülkesini acar dostlar Estagfirullah ve istigfari dinmeden söyleyin / Lanetli seytan beden ülkesinden kacar dostlar. (Ahmed Yesevi)

Baslangiclar, nihayetlerin tecelli ettigi yerlerdir. Kimin bidayet ve baslangici Allah ile olursa nihayeti de O´nunla, O´na dogru olur. (Ataullah Iskenderi)